slow coocking zonder stroom

Slow cooking zonder stroom: Duurzaam koken met de ecostoof

Met energieprijzen die door het dak gaan, kan de rekening in huis enorm oplopen. Niet zo gek dus dat we oplossingen zoeken om de energiekosten omlaag te krijgen. Wil je ook duurzaam koken? Door te koken met de EcoStoof, een moderne en efficiëntere variant van de hooikist, is het mogelijk om tot 30% procent op gas of elektriciteit te besparen. Slow cooking zonder stroom, duurzaam koken met de Ecostoof. Het nieuwe kookboek ‘Makkelijke Maaltijden met de EcoStoof’ laat per recept de bespaarde energie en CO2 zien in vergelijking met koken op stroom of gas.

Slow Cooking zonder stroom

Als thuis de verwarming aan gaat en het huis is goed geïsoleerd, blijft de warmte binnen. Hetzelfde geldt voor het bereiden van eten. Als ingrediënten kort worden opkookt en geïsoleerd, blijft de warmte in de pan. Hierdoor gaart het eten vanzelf, zonder nog energie – en de daarmee gepaard gaande CO2 – te hoeven toevoegen. Iris en Caro bedachten de EcoStoof, een stijlvolle variant van de oude hooikist, om pannen handzaam te isoleren. Slow cooking zonder stroom.

Nieuw kookboek over duurzaam koken geeft energie- en Co2 besparing per recept weer.

Hierin blijft het eten heet en stooft het vanzelf gaar, met behoud van alle smaken, zónder energie en zónder aanbranden. In het nieuwe kookboek ‘Makkelijke Maaltijden met de EcoStoof’ beschrijven de dames heerlijke recepten en wordt per recept aangegeven hoeveel energie en CO2 er wordt bespaard.

Kookboek duurzaam koken

Uit het kookboek Makkelijke Maaltijden met de EcoStoof maak je in een handomdraai een heerlijke en gezonde maaltijd klaar. Omdat de recepten weinig ingrediënten tellen, is de voorbereiding snel en eenvoudig. Eenmaal in de EcoStoof is de stooftijd 15 tot 45 minuten.

Lees ook: Stoven zonder gas of stroom: bespaar energie met de Ecostoof + recept

Alle recepten zijn voedzame éénpansmaaltijden. Handig voor mensen met haast of maar één gaspit bij de hand hebben. Caro en Iris ontwikkelden de receptuur om traditionele gerechten zoals stoofvlees, stamppot en pasta makkelijk te bereiden in de EcoStoof.

De helft van de recepten is vegetarisch. Daarnaast is er gekozen voor maaltijden die veel Nederlanders lekker vinden en de meeste kinderen ook zullen waarderen. Denk aan een voedzame paprikasoep, een bloemkoolstoof of pompoenrisotto.

In het nieuwe kookboek delen Iris van de Graaf en Caro Niestijl heerlijke en duurzame recepten. Per maaltijd wordt gemiddeld 240 gram CO2 bespaard. Behalve CO2, bespaart de EcoStoof jaarlijks circa € 100,- tot € 130,- op de energierekening.

Het boek is verkrijgbaar als e-book voor € 9,95 (ISBN: 9789083271002).

OVER ECOSTOOF

Een klimaatvriendelijke én verantwoorde manier creëren voor het bereiden van eten, dat was de missie van Caro Niestijl en Iris van de Graaf. Caro had als architect in energiezuinig bouwen een fascinatie voor isolatiematerialen. Dit inspireerde haar om een nog beter werkende versie van de oude hooikist te maken met een aantrekkelijke vormgeving.

Iris, met haar ingenieursachtergrond in ecodesign en haar campagnewerk voor biologische voeding, ontwikkelde receptuur voor de EcoStoof. De vulling van de EcoStoof bestaat uit gerecycled textiel en de voering is van gerecyclede vilt. De overige materialen, linnen en kurk, zijn biobased met een lage CO2 voetafdruk.

slow cooking zonder stroom

Meer informatie over de werking van de EcoStoof, kookboeken en accessoires vind je op:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1
Welkom bij gewichtsconsulent Natuurlijk! Ida. Waarmee zou ik jou kunnen helpen?