Privacy verklaring

Privacyverklaring Natuurlijk! Ida

Natuurlijk! Ida is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Op deze pagina zie je wat er gebeurt met gegevens die jij aan Natuurlijk! Ida verstrekt.

Natuurlijk! Ida                                                                                                                                                             

De Leijen 14

9231 HD  Surhuisterveen

info@natuurlijkida.nl

06-48160823

 

Deze verklaring is alleen van toepassing op de website www.natuurlijkida.nl maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt.

 

Heb je vragen over deze privacyverklaring, stuur dan een mailtje.

Gebruik van jouw persoonsgegevens

Op de website en bij het afnemen van diensten en producten van Natuurlijk! Ida laat je (persoons)gegevens achter. Natuurlijk! Ida vraagt alleen om de meest noodzakelijke gegevens. Je mailadres is nodig om je bijvoorbeeld een nieuwsbrief of weggever te kunnen sturen; je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren.

Persoonsgegevens


Welke persoonsgegevens Natuurlijk! Ida verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website bijv. het reageren op en delen van artikelen, e-book aanvragen, enz. en van de producten / diensten die je afneemt:

  • voornaam
  • achternaam
  • geslacht
  • nationaliteit
  • mailadres
  • telefoonnummer
  • adresgegevens
  • geboortedatum
  • bankrekeningnummer
  • informatie die je invult op de website, zoals een reactie op een blogartikel of een bericht in het contactformulier
  • technische gegevens zoals je IP-adres, MAC-adres, zogeheten identifiers in cookies en jouw surfgedrag op de website
  • gegevens over jouw activiteiten op onze website

Doeleinden

Natuurlijk! Ida verwerkt deze gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

  • zodat je gebruik kan maken van alle functies op de website
  • om je te bellen of e-mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren of antwoord te geven op vragen
  • om jou te informeren over wijzigingen van onze producten en diensten
  • voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (elke mail bevat een uitschrijflink)
  • om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren

Natuurlijk! Ida is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijv. bepaalde gegevens nodig voor de belasting.

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar

Natuurlijk! Ida heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van website bezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikt Natuurlijk! Ida ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op om deze informatie te laten verwijderen.

Bewaartermijn

Natuurlijk! Ida bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk.

  • Websitedata zijn maximaal 2 jaar inzichtelijk. maar deze zijn niet naar jou te herleiden.
  • Natuurlijk! Ida bewaart de administratie tot 7 jaar terug (wettelijke bewaartermijn Belastingdienst).
  • Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan blijven je gegevens nog max. 3 maanden in het e-mailprogramma staan.

Persoonsgegevens delen met derden

Natuurlijk! Ida verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt Natuurlijk! Ida gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Voorbeeld: Natuurlijk! Ida maakt gebruik van een externe partij voor de afhandeling van iDeal-betalingen, de boekhouder boekt facturen in en je gegevens liggen opgeslagen in een e-mailmarketingsysteem.

 

Bij het verstrekken van jouw gegevens aan een externe partij legt Natuurlijk! Ida in een bewerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt en worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt Natuurlijk! Ida voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen.

 

Cookies en profilering

 

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Natuurlijk! Ida gebruikt functionele, analytische en marketing cookies.

 

Door jouw gegevens – handmatig of met behulp van cookies – te combineren, kan Natuurlijk! Ida jou gerichtere content sturen en bijvoorbeeld beter aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten die je al hebt gekocht.

 

Bij jouw eerste bezoek aan www.natuurlijkida.nl ben je geïnformeerd over de cookies die Natuurlijk! Ida gebruikt en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies. Die toestemming is met een toestemmingscookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookiemelding krijgt.

 

Functionele of technische cookies

 

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

 

Analytische cookies

 

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet Natuurlijk! Ida hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen.

 

Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. Theoretisch is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over een bezoeker te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan.

 

Toch maakt Natuurlijk! Ida voor de zekerheid gebruik van IP-masking. Google Analytics verwijdert de laatste cijfers van IP-adressen voordat deze worden gebruikt en opgeslagen. De gegevens komen dus niet terecht bij Google.

Marketing of tracking cookies

Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

YMLP

 

Natuurlijk! Ida gebruikt YMLP voor het versturen van e-mails. Als je bijv. een e-book aanvraagt, komen je gegevens terecht bij YMLP.

 

Social media

 

Je kan heel gemakkelijk berichten van deze website delen. Voor de social share buttons gebruikt Natuurlijk! Ida cookies. Natuurlijk! Ida heeft geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Hoe zij omgaan met gegevens, vind je in hun privacy statements.

 

Bekijk de privacy policy van Facebook | Twitter | LinkedIn | Google+ | Instagram | Pinterest

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

 

Ontvang je de nieuwsbrief, dan kan je je altijd met één klik uitschrijven. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden voor de mails van Natuurlijk! Ida, stuur dan een e-mail  of vul het contactformulier in.

 

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

 

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@natuurlijkida.nl

 

Beveiliging

 

Met up to date beveiligingsmaatregelen beperkt Natuurlijk! Ida de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd.

 

De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: alle gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden.

 

Heb je een klacht?

 

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door Natuurlijk! Ida.

 

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Surhuisterveen, 23-05-2018