Voordat ik het recept plaatst moet ik eerst wat kwijt. Ik kan niet pannenkoeken bakken.
Sterker nog op een of andere manier gaat het bijna altijd mis.
Of het beslag is niet goed, of het ligt aan de pan, of aan het beslag of… aan mij 🙂
Maar goed. Ik gebruik regelmatig quinoa. Dit gebruik ik vaak als vervanging van brood tijdens de lunch. Tijd voor variatie om eens pannenkoeken te bakken van quinoameel.
Pannekoeken van Quinoameel
Vorige week kocht ik Quinoameel en ben deze week aan de slag gegaan om pannenkoeken te maken. En ik kan zeggen dat het goed gelukt is en ik dit meel vaker ga gebruiken voor andere probeersels.
Daarbij ook een salade voor op de pannenkoek. Je kunt de pannenkoek ook oprollen (wrap) en de salade als vulling gebruiken.
Voor het beslag voor 2 grote, dikke pannenkoeken gebruikte is:
- 50 gr. Quinoameel
- 100 ml. yoghurt (Biogarde)
- 1 ei
En omdat het beslag toen nog best dik was, heb ik nog water toegevoegd:
- 100 ml. water
Meng alles goed door elkaar voor het beslag:
Alleen maar Pannenkoeken van quinoameel is ook wat saai. Ik gebruikte de pannenkoeken als wraps en koos voor de vulling een salade.
Salade
Voor de salade/vulling heb ik dit gebruikt:
- 2 tomaten
- sla
- feta kaas
- handjevol gemengde pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten)
- 2 lepels olijfolie
Daarna de pannenkoeken gebakken:
Dit is het resultaat van de pannenkoek met de salade/vulling er bovenop:
Heb jij nog andere variaties met Quinoameel? Dan hoor ik het graag.
Eet smakelijk!