Over Natuurlijk! Ida

 Wie is Natuurlijk! Ida?

Dat ben ik. Mijn naam is Ida. Samen met mijn man en 4 kinderen woon ik in Surhuisterveen. Een dorp gelegen net op de grens van  Friesland en Groningen. Ik heb een grote interesse voor leefstijl. Deze interesse geef ik graag door aan andere mensen. Als gediplomeerd gewichtsconsulente heb ik hierin mijn passie gevonden.

Natuurlijk Ida

Hoe ontstond deze passie?

Na een stressvolle periode in mijn leven kreeg ik veel klachten. Deze klachten gingen maar niet over. Een aantal doktersbezoekjes en bloedonderzoeken volgden, maar die leverden niks op. Uiteindelijk kwam ik bij een natuurarts. Vanaf die periode ben ik gaan ervaren dat veel klachten kunnen verminderen en verdwijnen door je eetpatroon en leefstijl aan te passen/veranderen.

Begin 2014 ben ik daarmee begonnen. Heel wat uren heb ik doorgebracht op het internet. Heel langzaam ben ik begonnen met mijn eetpatroon aan te gaan passen. Het ene voedingsmiddel vervangen voor het andere. Daarna waren de suikers aan de beurt. Lees: “de slechte, toegevoegde” suikers uit mijn eten bannen. Koekjes, snoep, chocolade, wit brood, enz. Fruit toe te voegen en dagelijks meer groente te eten dan de aanbevolen dagelijkse 200 gram. Heel snel kreeg ik hier aardigheid in omdat ik voelde dat ik minder moe was en mijn suikerspiegel geen pieken meer had. Steeds meer ben ik dit aan het uitbreiden en momenteel ben ik erg veel op een natuurlijke wijze eten aan het koken. Natuurlijk houdt voor mij in:  koken zonder pakjes en zakjes en met natuurlijke producten, kruiden en veel verse groenten.

laat voeding je medicijn zijn

Gewichtsconsulente en voeding

Al gauw had ik de behoefte om ‘iets’ met voeding te willen doen. Ik hou er van om mensen te helpen. Om ze te inspireren  en te motiveren met mijn kennis. Hier kon ik wel wat mee.

Begin 2015 ben ik daarom begonnen met de studie gewichtsconsulente.  En met succes. Inmiddels ben ik hiervoor geslaagd en een gediplomeerd gewichtsconsulente en zelfstandige. Nu begeleid ik mensen die hun eetpatroon en leefstijl graag aan willen passen en hiermee graag af willen vallen. Dit valt niet altijd mee voor de meesten. Graag ben ik de stok achter de deur.  Ieder mens is uniek en daarom stel ik voor iedere cliënt een persoonlijk plan op en werken we samen naar dat doel.

Na twee jaar hier in het dorp als gewichtsconsulente te hebben gewerkt is het tijd om uit te breiden. Om nog meer mensen van dienst te kunnen zijn, werk ik nu ook online. Zo maak ik het voor iedereen mogelijk om aan een gezonde leefstijl te werken ongeacht je woonplaats.

Graag tot ziens!

afvallen online programma leefstijl gewichtsconsulente

afvallen online programma leefstijl gewichtsconsulente

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.