Griekse smoothie
Een jaar terug exact deze tijd, waren we op vakantie naar Griekenland. Naar het mooie eiland Zakynthos. Griekenland is met stip mijn favoriete vakantieland. Elke keer weer een ander eiland ontdekken. Het klimaat, de mensen en de Griekse keuken maken elke vakantie zeer geslaagd. Dit jaar gaan we (helaas) niet naar Griekenland. Terugdenkend aan vorig jaar, bedacht ik deze smoothie van Griekse yoghurt.
Wat heb je nodig:
- Uiteraard is een Griekse smoothie niet een Griekse smoothie zonder Griekse yoghurt. Dus Griekse yoghurt. Een paar flinke eetlepels.
- 1 grote perzik, of zoals in mijn geval, 2 kleine perzikken
- een halve avocado of als het een kleine is kun je een hele avocado toevoegen.
- 3 eetlepels gebroken lijnzaad
- 3 eetlepels havermout
- flinke lepel pistachenoten
- flinke lepel granaatappelpitjes
De uitwerking:
Snijd de perzik in 4 stukken en haal de pit eruit, voeg de perzik en de avocado in de blender. Blend dit net zolang door totdat het een gladde massa is geworden, voeg daarna de lijnzaad, havermout toe en vul dit aan met de Griekse yoghurt . De hoeveelheid yoghurt dat je gebruikt is afhankelijk van hoe groot je smoothie glas is. Blend het hele geheel goed door.
Giet daarna de smoothie in het glas tot iets verder dan de helft:
Strooi daar bovenop het handjevol pistachenoten:
En giet daaroverheen de rest van de smoothie.
En als garnering kun je de granaatappelpitten er nog overheen strooien:
Eet smakelijk! Oftewel Kali orexi