Chai Dubai tastea teablend thee proeven

Thee proeven: Chai Dubai van Tastea

Chai Dubai

Afgelopen zomer mocht ik al eens thee testen van tastea. Ik schreef er een review over op mijn persoonlijke website Lijf en Lijn. Je kunt de review hier lezen.

Ditmaal probeerde ik de nieuwste thee van tastea namelijk de theeblend  Chai Dubai. Dit is niet zomaar een thee maar een zeer speciale, namelijk een thee met 23k eetbaar bladgoud. Deze limited edition is sinds oktober verkrijgbaar in de webshop van tastea.

Het pakket

Onlangs ontving ik het theepakket. Net zoals de vorige keer was ook dit pakket met zorg ingepakt. Prachtig om te zien en een waar cadeautje om te mogen ontvangen.

De verpakking

Elke thee van tastea zit in een prachtige en bovenal erg handige,  afsluitbare bewaarbus. Dit geeft meteen een erg luxe uitstraling aan de verpakking. Op de bus staat duidelijk beschreven wat voor thee het is, hoe je het kunt bereiden en wat voor ingrediënten erin zitten.

Chai Dubai tastea teablend thee proeven

De inhoud

In het blik zit 125 gram theeblend. Dit is losse thee. Je kunt dus zelf doseren hoeveel thee je per keer gebruikt. Als richtlijn staat vermeld om voor een glas van 200 ml. 2,5 gr. theeblend te gebruiken. Dus omgerekend zou je uit 1 bus 50 kopjes thee kunnen maken.

Als je de deksel open doet ruik je meteen de heerlijke geur van de theeblend. Deze thee bevat 23k eetbaar bladgoud wat ook meteen opvalt als je de theeblend bekijkt. Bij de thee zit daarom ook een heus certificaat van echtheid vanwege het 23K bladgoud.

De ingredienten

De theeblend bestaat uit:

 • Zwarte thee Ceylon
 • Groene munt
 • Dadel
 • Cardamom
 • Saffloerbladeren
 • Gemalen cardamom poeder
 • Eetbaar bladgoud

Er is geen aroma aan de thee toegevoegd en de theeblend bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten.

Hoe bereid je deze thee?

Het voordeel van losse thee ten opzichte van een  zakje, is dat je het zelf kunt doseren naar je eigen smaak. Simpel gezegd wil je meer smaak, dan kun je meer thee toevoegen. Om losse thee te bereiden, zou  je een thee zeefje  kunnen gebruiken. Hier kun je de thee in doen en het hete water er over heen gieten.  Wat ook handig is om de speciale theebeker van Tastea te gebruiken. Deze beker heb ik zelf al een tijdje in gebruik en ik ben er zeer enthousiast over. In de beker zit namelijk al een zeefje die dienst doet als filter. De beker is dubbelwandig zodat de thee lang warm blijft. Onderaan de beker zit een handig bewaarbakje die je gemakkelijk los kunt draaien. Hier zou je losse thee in kunnen bewaren. De beker is makkelijk schoon te maken. Ik moest zelf wel even wennen aan het klepje (die je open en dicht kunt doen) bovenop de beker.  Ik drink zelf namelijk het liefst uit een glas.

De inhoud van de beker is 400 ml.  De beker is ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld fruitwater, koffie, sap, smoothies en meer. De theebeker kan niet in de vaatwasmachine en je dient de theebeker (als hij gevuld is) rechtop te vervoeren.

De smaak

Iets waar ik zelf heel erg benieuwd naar was, is de smaak. Hoe zou dat nu proeven, thee met bladgoud? Maar helaas, bladgoud voegt helaas niks toe aan de smaak.  Het toevoegen van bladgoud aan producten is dus alleen maar om er een feestelijk en luxe tintje aan te geven. De smaak die voornamelijk overheerst is de groene munt. De combinatie van bovenstaande ingrediënten geven samen met de munt een heerlijke, frisse smaak.

De prijs

Een theeblik met Chai Dubai theeblend kost € 34,95. Je kunt de thee hier bestellen. Gebruik hiervoor de kortingscode:  LIJFENLIJN-DUBAI en je korting wordt verrekend.

Let op: Wacht niet te lang als je deze thee graag wilt proeven! De Chai Dubai theeblend is namelijk een limited edition.

Conclusie

Met de feestdagen in het vooruitzicht is deze theeblend een mooi cadeautje om te geven aan een echte theeliefhebber. Het toegevoegde eetbaar bladgoud geeft deze thee een extra feestelijk tintje.  In combinatie met de theebeker heb je een mooi pakketje om onder de kerstboom te leggen. Het toegevoegde eetbaar bladgoud heeft wel als nadeel dat de prijs daardoor ook vrij hoog is. Anderzijds kun je wel vrij lang met de theeblend. Als je het gebruikt zoals staat beschreven, dan kun je er 50 koppen thee uit halen.  De smaak is erg lekker. De smaak maakt deze thee op dit moment tot mijn persoonlijke favoriet. Dit komt met name door de aanwezige muntsmaak. Hier hou ik erg van. In combinatie met de andere ingrediënten heb je net even weer een andere smaak.

Ben jij nog op zoek naar een speciaal cadeautje voor de feestdagen? De Chai Dubai theeblend is hiervoor een absolute aanrader.

*Bovenstaand pakket heb ik gekregen van Tastea met als doel om de producten te testen en hier mijn eigen en bovenal eerlijke mening over te schrijven.

online boodschappen doen

Gastblog: Gaan online boodschappen doen en een gezonde levensstijl samen?

Misschien ben je er nog helemaal niet bekend mee, maar online boodschappen doen is meer dan een hype. Steeds meer mensen bezoeken niet langer een fysieke supermarkt, maar geven de voorkeur aan de online websuper. In dit artikel bespreken we kort een aantal trends rondom boodschappen doen via internet en bekijken we hoe ‘gezond’ dit eigenlijk is.

De online supermarkt

Sinds een aantal jaren beschikken o.a. Albert Heijn, PLUS en de Boni al over een eigen bezorgservice. Sinds kort zijn ook supermarkten als COOP, Jumbo en DEEN toegetreden tot deze markt. Dit zijn stuk voor stuk gevestigde namen die nu naast hun lokale winkels eigenlijk door heel Nederland boodschappen bezorgen (gebruik de postcodecheck op de website van jouw favoriete supermarkt om te kijken of er ook bij jou thuis wordt bezorgd). Nieuwe innovatieve bedrijven als Picnic zijn er ook. Dit zijn bedrijven die puur en alleen online hun assortiment aanbieden. Geen stenen winkels meer, maar puur via internet verkopen. Als consument bepaal jij wat je fijn vind. Dit is voor iedereen anders natuurlijk. Online boodschappen doen heeft een aantal voordelen zoals de prijs, assortiment en bezorging. Hieronder lees je daarover meer.

Online boodschappen doen

Naast de supermarkten zijn er natuurlijk ook slagerijen, bakkers, vishandelaren en kaasboeren die hun waar online proberen te verkopen. Steeds meer consumenten laten dit soort winkels links liggen, en dat is natuurlijk zonde. Concepten als boodschappenspot.nl brengen deze markt juist weer in kaart om dit stukje Hollandse cultuur te behouden op lange termijn. Bestel jij je brood bij de online bakker? Of vlees bij de lokale online slagerij? Nee? Neem dan eens een kijkje op boodschappenspot en vind uit wat de mogelijkheden zijn bij jou in de buurt.

Het assortiment en bezorging

Loop jij ook wel eens in een supermarkt en zijn net de producten verkocht die jij wilt kopen? Dat probleem heb je niet online. In de webshop is altijd voorraad. Dit komt omdat bezorging vaak een dag (of twee) later gebeurd. Zo heeft de supermarkt tijd om de voorraden die eventueel zijn uitverkocht weer aan te vullen en jouw bestelling compleet te maken voordat de bezorgers bij je thuis komen. Over de bezorging gesproken. Je kiest als klant altijd zelf de dag en het globale tijdstip dat de bezorgservice bij jouw aan huis komt om de boodschappen af te leveren. Je hebt dus volledige controle over je aankoop. En het is populair, heel populair. Dit is o.a. terug te zien in de recente GFK cijfers over deze markt.

Is zo’n online websuper wel gezond?

Het laten bezorgen van boodschappen scheelt een hoop tijd en ergernis. Natuurlijk mis je wel een stukje sociaal contact en natuurlijk; Beweging! Echter, uit recent onderzoek blijkt dat mensen via internet veel gezondere producten bestellen. De impulsaankopen blijven achterwege en er worden alleen producten besteld die men ook echt nodig heeft. In de webshop van de supermarkt is per product ook een duidelijke ingrediëntenlijst beschikbaar. Zo wordt je als consument steeds meer bewust van wat je nou precies koopt en eet.

Goedkoop boodschappen bestellen

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om eens in te zoomen op de prijzen van de boodschappen. Ben je online echt goedkoper uit? Het antwoord daarop is; Ja. Door goed prijzen te vergelijken kun je flink besparen. Online gelden dezelfde aanbiedingen als in de winkel (denk aan 1+1 gratis, 50% korting op een product naar keuze of een spaaractie. Door gebruik te maken van een kortingscode van Albert Heijn of COOP actiecode kun je extra besparen op bijvoorbeeld servicekosten of bezorgkosten. Wist je dat er elke week een nieuwe supermarkt folder uitkomt? Hierin staan de wekelijkse reclame artikelen die je ook online kunt bestellen. Ben je overtuigd? Probeer het dan vandaag direct eens uit!

*Bovenstaande blog is geschreven door gastblogger Hans van boodschappenspot.nl

wat zijn koolhydraten

Waarom koolhydraten zo belangrijk zijn

Wat zijn koolhydraten? Heb je ze nu wel of juist niet nodig? Is het verstandig om koolhydraatarm te eten? Na het lezen van deze gastblog weet jij de antwoorden op deze vragen.

Koolhydraten hebben in de laatste jaren een negatief imago gekregen. Helaas is dat maar deels terecht.

Natuurlijk is een voedingspatroon met veel koolhydraten ongezond, maar dat betekent nog niet dat je alle koolhydraten volledig moet uitbannen.

Gastblog door:  Laurens Helmstäter Orthomoleculair Voedingstherapeut

Koolhydraten zijn essentieel voor de gezondheid. Toch zeggen verschillende diëten dat je juist de koolhydraten moet laten staan. Door deze onvolledige informatie ontstaan er veel onduidelijkheden over koolhydraten. Daarom zal ik in dit artikel uitgebreid beschrijven waarom koolhydraten zo belangrijk voor ons zijn en in welke hoeveelheid koolhydraten gezond zijn. Want wat zijn koolhydraten nu eigenlijk?

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten bestaan uit suikers, zetmeel en vezels. Het is een belangrijke energiebron voor het lichaam en wordt voornamelijk door plantaardige voedingsmiddelen geleverd.

Koolhydraten kunnen worden onderverdeeld in:

 • monosachariden (glucose, fructose en galactose)
 • disachariden (sacharose, maltose en lactose)
 • oligosachariden (fructo-oligosacharide)
 • polysachariden (zetmeel en vezels)

Na de vertering en absorptie van koolhydraten in de dunne darm, wordt de glucoseconcentratie in het bloed tijdelijk hoger. De glucoseconcentratie wordt weer stabiel, nadat een bepaalde hoeveelheid glucosedeeltjes in het bloed zijn getransporteerd naar de lichaamscellen. Het hormoon insuline ondersteunt dit proces.

De niet-verteerbare koolhydraten (vezels) worden (gedeeltelijk) in de darm gefermenteerd door de darmbacteriën.

Belangrijke functies van koolhydraten

Koolhydraten hebben 2 belangrijke functies:

 1. De vezels in koolhydraten vormen een voedingsbron voor de darmbacteriën. Dit zorgt ervoor dat je een gezonde darmflora houdt.
 2. Het suiker en zetmeel in koolhydraten zorgt voor (snelle) energie. Deze zijn belangrijk voor vooral de spieren en de hersenen.

Zoals je begrijpt zijn koolhydraten dus onmisbaar in een gezond voedingspatroon.

Waarom hebben koolhydraten een negatief imago gekregen?

Vroeger hadden vetten een negatief imago, nu hebben koolhydraten deze plek ingenomen. Koolhydraatarm eten is daarom anno 2017 de trend op het gebied van afvallen.

Hierdoor wordt al snel aangenomen dat koolhydraten over het algemeen dus maar beter vermeden kunnen worden. Toch is dat veel te simpel gedacht en dus niet waar!

Het is vooral de verhouding van koolhydraten ten opzichte van vetten en eiwitten die bij de gemiddelde Nederlander volledig is ontspoord.

Vroeger bestond het voedingspatroon uit 20% tot 42% koolhydraten. Het overige deel bestond uit 30% eiwitten en 40% vetten.

Tegenwoordig bestaat het voedingspatroon van de gemiddelde Nederlander uit zo’n 60% koolhydraten en dat terwijl we minder energie verbruiken als vroeger. Mede hierdoor hebben steeds meer mensen obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Hoe de verhouding van koolhydraten herstellen?

Wil je weer terug gaan naar een voedingspatroon wat gezond is voor je lijf, dan is het belangrijk om vooral de geraffineerde (snelle) koolhydraten te vermijden.

Geraffineerde koolhydraten vind je vooral in fabrieksmatige voedsel, zoals frisdranken, koekjes, snoep, taart, fastfood, sauzen en kant- en klaarmaaltijden. Ook brood, pasta, aardappelen en rijst vallen onder de geraffineerde koolhydraten en kunnen daarom beter worden geminderd.

Haal daarom vooral je koolhydraten uit plantaardige voedingsmiddelen, zoals groente, fruit en peulvruchten. Op deze manier lukt het je niet eens om meer dan 20% – 40% van je voedingspatroon uit koolhydraten te halen. En dat is precies de hoeveelheid die het beste past bij het menselijk lichaam.

Uiteraard is het wel belangrijk om daarnaast voldoende eiwitten en vetten te eten. Deze kan je halen uit schelp- en schaaldieren, vis, vlees, noten en zaden.

Laurens Helmstäter
Orthomoleculair Voedingstherapeut

Mijn jaar als gewichtsconsulente

praktijk gewichtsconsulente

Praktijk Gewichtsconsulente: Mijn eerste jaar als gewichtsconsulente

Mijn eerste jaar zit er op! Mijn eerste jaar als zelfstandige! Eind vorig jaar zette ik de stap om mijn praktijk officieel te laten vastleggen bij de kvk en nu zijn we alweer een jaar verder. Wat is dit jaar snel voorbij gegaan. Eigenlijk te snel.

Een jaar waarin ik heel veel heb geleerd, nieuwe mensen heb mogen ontmoeten, leuke contacten heb opgedaan en vooral keuzes heb leren maken en waarbij ik heb geleerd om meer naar mijzelf te moeten luisteren en mijn eigen weg te gaan. Op deze manier zal ik ook in 2017 verder gaan.

Het leukste van dit afgelopen jaar is toch wel de lieve en leuke mensen die ik heb mogen begeleiden. Ieder van hen met een eigen verhaal.  Hier heb ik nog het meeste van geleerd en dat geeft mij zoveel voldoening en nog meer zin om in 2017 weer lekker aan de slag te gaan. Ook wil ik komend jaar  cliënten op afstand gaan begeleiden. Zo is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een puur gezond traject, ongeacht waar je woont. Verder zal ik komend jaar volop ook aan de slag gaan met mijn nieuwe website: www.suikerbank.nl die onlangs online gekomen is. Suikervrijer leven en hierover bloggen is toch wel mijn grote passie.

Hierbij wil ik ook iedereen bedanken die, op welke manier dan ook, hebben bijgedragen aan mijn eerste jaar want zonder jullie was het niet gelukt. Op naar 2017!

Zet ook de eerste stap

salads in a jar

Salads in a jar

Salads in a jar: meer groente eten doe je zo! Het is niet zo best gesteld met de gemiddelde groente eters in Nederland. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente was tot voor kort 200 gram per persoon, per dag. De nieuwe richtlijnen zijn herzien en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is opgeschroefd naar minimaal 250 gram per persoon, per dag. Hier ben ik persoonlijk al heel blij mee! Maar helaas zijn er weinigen die dit halen… De meeste mensen halen maar 150 gram per dag…

Vanuit PuurGezond Wordt zelfs 300 à 400 gram groente per dag geadviseerd. En nu hoor ik jou al denken: ‘Wow, dat red ik nooit!’ Maar ook jij kunt dat gemakkelijk halen. Allereerst  zeg ik er bij dat groente niet alleen bij het diner gegeten hoeft te worden. Integendeel: Het kan de hele dag! Dus ook bij je ontbijt, tussendoortjes en de lunch. Voeg overal groente aan toe!

Salads in a jar: De salade in een weckpot

Meer groenten eten doe je zo:

Heel handig zijn hierbij de salads in a jar oftewel een salade in een weckpot. Het voordeel is dat je gelijk veel groente binnenkrijgt. Bovendien zijn de salades makkelijk mee te nemen naar je werk of voor een dagje uit. Je kunt voor het gemak de salade de avond ervoor al maken en bewaren in de koelkast. Gemak dient de mens.

Hierbij een voorbeeld van een recept van een salads in a jar. De variaties hierop zijn eindeloos. Je kunt namelijk van alles gebruiken. Veel succes met het maken van jouw variant. Laat je mij nog even weten wat je er van vond?

Wat heb je nodig? Allereerst dus een weckpot. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.  Afhankelijk van wat voor salade je wilt maken kun je kiezen voor 500 ml of een liter pot.

salad in a jar 1

Het recept

Voor het onderstaande salads in a jar recept gebruikte ik de volgende ingrediënten:

Dressing:

 • 1 Eetlepel water
 • 2 Eetlepels appelazijn
 • Het sap van een halve, uitgeperste citroen
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • Een klein beetje fijngehakte peterselie

salad in a jar 2

Doe alle ingrediënten voor de dressing en een schaaltje. Roer met een vork alle ingrediënten door elkaar totdat je een glad papje krijgt. Voeg op het laatst de peterselie toe.

salad in a jar 3

Schenk de dressing als eerste in de weckpot. Dit is de onderste laag.

 

Voor de salade:

 • 1 appel in kleine blokjes gesneden
 • 2 stengels lente ui in kleine stukjes gesneden
 • 1 rode biet/bosbiet in blokjes gesneden. Deze kan zowel rauw als gekookt toegevoegd worden. Heb je ze liever gekookt? Wacht dan tot de biet is afgekoeld voordat je deze in de weckpot stopt.
 • 1 tomaat in stukjes gesneden
 • geitenkaas
 • sla. Fijn gesneden of grof. Dit is maar net wat je voorkeur is.
 • een handjevol pijnboompitten

Als je alle ingrediënten in stukjes hebt gesneden, kun je de weckpot vullen. Hieronder staat de volgorde stap voor stap beschreven:

 

salad in a jar 4

Stukjes appel

salad in a jar 5

salad in a jar 6

Gesneden lente ui

salad in a jar 7

salad in a jar 8

Gesneden rode biet

salad in a jar 9

salad in a jar 10

Stukjes tomaat

salad in a jar 11

salad in a jar 12

Verkruimel de geitenkaas over de salade

salad in a jar 13

Voeg de sla toe

salad in a jar 14

Strooi de pijnboompitten erover heen

salad in a jar 15

Voila! Een salade in een jar!

Als de weckpot gevuld is, heb jij je eigen salad in a jar gemaakt. Je kunt de weckpot het beste bewaren in de koelkast. Op het moment dat je de salade gaat eten, schud je de weckpot (met de deksel er nog op!) even goed heen en weer. Hierdoor verdeel je de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

 

Bepaal je doel

Moeders Moestuin

Kiemen

kiemen Lekker en gezond!

Fruit

Met Fruit kom je vooruit!